O nama    Terapija solju    Često postavljana pitanja    Svedočanstva    Foto galerija   Cene i termini    Kontakt    HOME
Deca    Rezultati    Poboljšanje zdravlja    Indikacije i kontraindikacije    Sportovi
Astma  Sinuzitis   Polenska groznica   Hronična obstruktivna bolest pluća   Infekcija uha   Bronhitis   Kašalj   Ekcem   Psorijaza
       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O nama


U centru Beograda, na par koraka od Kalemegdana i Knez Mihailove ulice, nalazi se Slana pećina. Po uzoru na evropske lidere u ovoj oblasti, obezbedili smo za vas centar koji vam na profesionalan način pruža usluge haloterapije, kao i mogućnost konsultacija sa stručnjacima iz oblasti medicine.

U Slanoj pećini se nalaze dve prostorije za terapiju koje su obložene prekrivačem nerafinisane kamene soli iz rudnika Salinen u austrijskim Alpima. Jedna od prostorija je uredjena tako da pacijentu u toku haloterapije pruži opuštanje uz prizor i zvuk prirode, kao i ugodnom rasvetom koja blagotvorno deluje na stabilizaciju fizičkog i emocionalnog stanja pacijenta. Druga prostorija je specijalno dizajnirana za najmladje. Dok su na terapiji, deca se igraju, crtaju, slušaju muziku primerenu njihovom uzrastu, gledaju omiljene likove iz crtanih filmova na TV ekranu ili im pažnju privlači veliki akvarijum sa ribicama.

Pre nego sto se pristupi haloterapiji, svaki pacijent se upoznaje sa samim delovanjem terapije, indikacijama i kontraindikacijama, kako bi bezbednost pacijenta bila na najvišem nivou, a efekat terapije potpun.

Sve odgovore na vaša pitanja u vezi sa haloterapijom, možete potražiti na stranicama našeg sajta ili nas pozovite, a naše stručno osoblje ce vam rado izaći u susret.

Udahnite zdravlje!

Slana pećina 

 

U okviru Slane pećine pacijenti mogu da obave pregled i zakažu konsultaciju kod pedijatra dr Emilije Jelenković.

Dr Emilija Jelenković je specijalista pedijatrije sa dugogodišnjim radnim iskustvom u dečijim dispanzerima. Lepi komentari roditelja o iskustvu i posvećenosti dr Emilije govore sami za sebe.

Kao neko ko je radio u Savetovalištu za astmu, dr Jelenković uliva poverenje u ovoj oblasti medicine.

 

 

CV Profesor dr sci med dr Violeta Mihailovic- Vučinić
Kretanje u službi:

Profesor Violeta Vučinić, profesor je Interne medicine na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Specijalista je Inerne medicine i specijalista Pneumoftiziologije, subspecijalista iz oblasti pulmologije. Doktor je medicinskih nauka iz oblasti pulmologije. Ima 30 godina radnog iskustva sa bolesnicima obolelim od različitih plućnih oboljenja. Stalno je zaposlena na Klinici za Pulmologiju ( ranije Institut za plućne bolesti I tuberkulozu) Kliničkog Centra Srbije. Načelnik je V Kliničkog odeljenja ove ustanove.

Članstva:

Osnivač je Jugoslovenskog Udruženja za sarkoidozu koje danas broji preko 1500 registrovanih bolesnika sa ovom multisistemskom bolešću. www.sarkoidoza.org.rs

Predmeti edukacije & oblasti istraživanja:

Učesnik značajnih medjunarodnih projekata
Kao ekspert iz oblasti granulomatoznih oboljenja pluća, član je medjunarodnog tela za granulomatozna oboljenja (WASOG – World Association of Sarcoidosis and other granulomatous diseases) učesnik je medjunarodnih studija koje su još uvek u toku.

Od 2007 godine učesnik .Medjunarodnog Projekta : Identifying important concepts of health-related quality of life in sarcoidosis: findings from expert surveys and patient focus groups Medjunarodni multicentrični projekat za procenu kvaliteta života kod bolesnika sa sarkoidozom, (USA, Netherlands, Serbia), rukovodilac projekta Dr M Judson, Medical University of South Carolina)

2008 godine učesnik Medjunarodnog multicentričnog Projekta“ Genotyping –Phenotyping in Sarcoidosis” sa Univerzitetom u Freiburgu, Germany. (Projekat obuhvata 28 Evropskih Centara, medjunarodnog je karaktera a odvija se u okviru projekta Ministarstva Nauke Republike Srbije br 145091). Predvidjeni završetak projekta jun 2011.

U 2007. godini bila je rukovodilac jednogodisnjeg projekta Ministarstva za rad i socijalnu politiku - Odsek za zaštitu osoba sa invaliditetom pod nazivom: «Poboljšanje kvaliteta života invalidnih osoba sa multisistemskom sarkoidozom»

Profesor Violeta Vučinić je organizator brojnih medjunarodnih seminara kontinuirane medicinske edukacije sa učešćem predavača iz inostranstva.

Stipendije i nagrade:

2006 godine, dobitnik je godišnje medjunarodne nagrade  koju dodeljuje: Sarcoidosis Research Foundation : Award for investigation in Sarcoidosis , Chicago, Illinois, USA.
Predavač po pozivu u Indiji (Kalkuta, Delhi), kao i USA (Pensilvania, Philadelphia, South Carolina, Charleston).

Izabrane publikacije:

Autor je oko 200 članaka i publikacija kao i poglavlja u naučnim monografijama i stručnim časopisima. Knjige kao što je ATLAS OF SARCOIDOSIS PATHOGENESIS, DIAGNOSIS AND CLINICAL FEATURES SPRINGER ltd London, 2005. ISBN 1-85233-809-1 British Library
štampan je u izdanju izdavačke kuće Springer iz Londona.
Poseban doprinos profesor Violeta Vučinić dala je radovima iz oblasti terapijskih režima kod bolesnika sa multisistemskom sarkoidozom . Ovo su radovi koji su štampani u istaknutim svetskim časopisima, ( Current Contents ) ili radovi koji su objavljeni u knjigama u saradnji sa svetskim stručnjacima iz oblasti granulomatoznih oboljenja, kao što su Dr Om P sharma i Dr Robert P Baughman USA.
(Sharma OP , Mihailovic-Vucinic V: CLINICAL FEATURES AND TREATMENT OF BONE SARCOIDOSIS. CPD Rheumatology 2001; 2: 40-47.
Baughman RP, Mihailovic-Vucinic V. NONSTEROIDAL THERAPY OF SARCOIDOSIS. In Sarcoidosis, edited Robert Baughman, Lung Biology in Health and Disease , Taylor & Francis Group, New York, 2006; 210: 717-745
Mihailovic-Vucinic V, Sharma OP. TROPICAL GRANULOMAS: DIAGNOSIS. In Tropical Lung Disease, edited by Om P Sharma, Lung Biology in Health and Disease, Taylor & Francis Group, New York, 2006; 211:173-193)

 

 
Novo radno vreme Slane pećine

Radnim danima: 9:00-21:00 h
Subotom i Nedeljom: 9:00-17:00 h


Besplatno merenje kapaciteta pluca

Svaka čast, dragi vlasnici! Jako nam je lepo i već smo vas preporučili. Držimo vam pesnice za ovaj plemeniti posao.
Mama, Danka Carić

Terapija je super! Deluje... Svi ste divni i ljubazni... Ambijent je predivan... Dolazićemo uvek.
Tamara P.

Bile smo četiri puta. Opuštajuće je i primetile smo pomak na bolje, osećamo da smo raspoloženije, zadovoljnije, lakše dišemo, poboljšao nam se kvalitet kože.
Osoblje je vrlo ljubazno, nasmejano i predusretljivo...
Dve Milice

Slana pećina je fantastična. Već prva terapija pomaže. Lakše se spava, lakše diše. Prostor je relaksirajući, osoblje jako profesionalno i prijatno, kao i kompletan ambijent.
Svakako preporučujem i zdravima kao preventivu.
P.S. Koža je primetno čistija posle svakog tretmana.
Ivana

Prezadovoljni pećinom, efektom, osobljem!!!
Porodica Randjelović

Oduševljena sam dečijom sobom! Zamak, akvarijum, sve je predivno. A što je najbitnije, moje dete se već posle druge terapije ne budi noću zbog zapušenog nosa.
Marija P.

Prvog dana kad sam došao jedva sam mogao da dišem kroz nos i stalno je bio sluzav. Redovno sam dolazio na terapije i posle nekoliko dolazaka osetio sam manji pritisak u sinusima, noću sam bolje disao a i moje glavobolje su nestrale. Nastavljam terapiju…
Goran B.

Prodisala sam posle prvog dolaska, maramice su bile na pravom mestu, bravo…
Marija O.

Došla sam u Slanu Pećinu na nagovor prijateljice… Treći dan već nemam glavobolju… za divno čudo. Hvala vam!
Biljana O.

Iako mi zbog reakcije na terapiju neprestano curi nos (što je dobro), jedva čekam sledeću terapiju. Atmosfera je divna, osoblje stručno i ljubazno, mogu da se opustim i uživam čitavih sat vremena.
Kaca B.
Ključne reči
terapija solju beograd, lečenje solju, sinuzitis, astma, polenska groznica, kašalj, hpob, ekcem, bronhitis, haloterapija beograd, infekcije uha, slana pećina beograd, slana pećina deca, aerosol, halogenerator, inhalacija solju, respiratorni sistem, respiratorne infekcije, pluća, aleveole, alergija, disanje, curenje iz nosa, prehlada, pomoćno lekovito sredstvo, slana soba, slana soba haloterapija, slana soba deca, hrkanje, pušački kašalj, iskašljavanje
 

SLANA PEĆINA Gračanička 1, Beograd   SLANA PEĆINA © 2014 Sva prava zadržana
tel. 011/ 32 83 988, 011/ 32 83 989   mob. 060 55 000 44    e-mail: info@slanapecina.rs   web design > deoposla.com

eXTReMe Tracker