O nama    Terapija solju    Često postavljana pitanja    Svedočanstva    Foto galerija   Cene i termini    Kontakt    HOME
Deca    Rezultati    Poboljšanje zdravlja    Indikacije i kontraindikacije    Sportovi
Astma  Sinuzitis   Polenska groznica   Hronična obstruktivna bolest pluća   Infekcija uha   Bronhitis   Kašalj   Ekcem   Psorijaza
       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terapija solju (Haloterapija) sprovedena u Slanoj pećini

 

Terapija solju je visoko disperzivni, alkalni, aerosolni i mikroklimatski tretman bez upotrebe lekova. To je terapeutski metod zasnovan na principima mikroklime slane pećine, što predstavlja produženo izlaganje specifičnoj mikroklimi pećine, slanih rudnika. To je metod u kome suvi vazdušni aerosol igra važnu ulogu u ublažavanju zdravstvenih problema i koristi se za pacijente koji imaju hronične obstruktivne bolesti pluća, astmu, sinuzitis i druge respiratorne probleme. Ovo je jedini metod koji eliminiše mane postojećih opcija isceljivanja.

Terapija solju koja se sprovodi u Slanoj pećini je terapeutski metod u kojem se ne koriste lekovi.
Dok moderni farmaceutski preparati obezbeđuju efikasno olakšanje kod hroničnih bolesti, postoje ozbiljne štetne pojave koje se javljaju kod dugoročne upotrebe.

Stalna terapija lekovima je povezana sa mogućom pojavom alergijske ili toksične reakcije, razvojem antibiotske tolerancije na mikroorganizme, širenjem disbakterioze i trajnim oštećenjem imunog sistema. To je prirodno lekovito sredstvo za kongestiju disajnih puteva, kašalj, besane noći zbog astmatičnih napada i druge simptome. Naši pacijenti obično prestaju da koriste svoje antibiotike, kortikosteroide, inhalatore, antihistaminike i druge lekove. Ne zato što mi to tražimo od njih već zato što se simptomi povuku.

Pozovite 060/ 55 000 44 za Vašu prirodnu terapiju solju

Mehanizam delovanja

Mikroklima je stvorena pomoću medicinskog uređaja - raspršivača  suve soli u veštačkoj slanoj pećini – so je usitnjena i adekvatno pomešana sa vazduhom koji se izbacuje i stvara odgovarajuću mikroklimu. Terapija solju koristi prirodnu so u kontrolisanom mikrookruženju (aerosolne mikročestice, koncentracija, temperatura i vlaga su kontrolisani).

To je slično prirodnoj sredini u slanoj pećini sa neophodnim kontrolama sredine da bi se dostigli korisni rezultati terapije. Vazduh obogaćen suvom solju se raspršuje u sobu za terapiju. Veličina čestica je slična dimu cigarete, jedva su primetne i lako se inhaliraju prirodnim disanjem. Isceljenje se zasniva na interakciji isceljujućih agenasa soli, čime se postižu klinički dokazani pozitivni efekti.

Ovo garantuje prenošenje isceljujućih efekata suve soli gde je najpotrebnije – duboko u dno pluća i alveole. Kada se nađe gde je potrebno, rastvara se i privlači sitne nečistoće koje pacijent kasnije izbaci iskašljavanjem ili organizam metaboličkim procesima to izbaci kroz krvotok. Tretman eliminiše osnovu svih zapaljenskih respiratornih bolesti (svih infekcija donjeg ili gornjeg respiratornog trakta, astme, bronhitisa, katra ili alergije) uništavanjem bakterija i obnavljanjem zdravlja. Ovo mikroklimatsko okruženje je napravljeno u udobno opremljenoj slanoj pećini koja izgleda kao soba.

Pozovite 060/ 55 000 44 za Vašu prirodnu terapiju solju

Terapija solju ima korisne efekte u tretiranju:


Astma

Astma je respiratorna bolest zbog koje osoba pati od napada gušenja. Na početku ove bolesti, alergijski mehanizam igra centralnu ulogu. Kako astma napreduje, reakcija bronhijalnog sistema je sve jača. Nakon nekog vremena, napad se može javiti i bez ikakvog alergijskog uticaja. U nekim slučajevima, hronični nedostatak vode, ozbiljni psihološki problemi, bakterijska ili virusna infekcija bronhija je mogla biti uzrok za nastanak astme. Sterilan, čist vazduh slane pećine, sa sposobnošću aeorsolnih čestica soli da prodru u bronhije i unište bakterije i viruse, Slana terapija se pokazala korisnom za astmu. Kliničke studije su dokazale da udahnuti slani vazduh ima baktericidna, mukokinetička, hidrofilična i antiinflamatorna svojstva, smanjujući zapaljenje u celom respiratornom traktu, apsorbujući otok sluzokože, proširujući disajne puteve, regulišući normalno izbacivanje sluzi i otklanjanje blokada u bronhijama, dovodeći do rapidne eliminacije ostataka i stranih alergena i to sve na jedan prirodan način.

Molimo vas da ne prekidate vašu terapiju lekovima dok ne konsultujete vašeg lekara.


Alergijska groznica

Klinički je dokazano da inhalacija slanog aerosola čisti respiratorni sistem ljudskog tela i da ubrzava eliminaciju toksina. Veličina čestica je ista kao u prirodnim slanim pećinama 1-5 µm. Ove čestice koje mogu biti udahnute prodiru u bronhijalne grane u formi najfinijih kristala. Suvi slani aerosol radi kao “bronhijalna četka” za disajne puteve.


Bronhitis, Hronični bronhitis

Često i obična prehlada može biti praćena bronhitisom, i može vam trebati nekoliko sedmica da se oporavite. Osobe koje pate od hroničnog bronhitisa često srećemo među pušačima. Kašalj koji prati bronhitis može biti suv, spazmatičan ili sa puno sluzi. Zajedno sa sluzi, virusi, bakterije i otrovi se izbacuju. Veoma je važno da se pije dosta vode dok traje bronhitis da bi se sluz razgradila i olakšalo njeno izbacivanje. Haloterapija može značajno podržati i ubrzati proces oporavka.


Nervoza, loša koncentracija, poremećaj spavanja

So ima prirodnu sposobnost da harmonizuje pozitivno punjenje vezivanjem viška pozitivnih jona sa negativnim. Dakle, neutralizirajuće sile soli mogu da odbiju štetne pozitivno namagnetisane elektromagnetne vibracije u našem okruženju (elektro smog) kao i u našem telu. Zbog toga, terapija solju ima opuštajući efekat i eliminiše stres. Korisna je za smirivanje nervnog sistema.


Nezdrava koža, akne, ekcem

Koža je ogledalo unutrašnjeg stanja našeg tela, a pre svega naših creva. Iritacija kože i ekcem se pojavljuju na prevojima, licu, naročito u predelu oko usta i uvek ukazuju na poremećaj crevne flore. Telo ne može da eliminiše toksine i izlučuje ih kroz kožu. Promena načina ishrane i čišćenje debelog creva je neophodno da bi se uzrok uklonio. Veoma je važno da se istovremeno uzima velika količina izvorske vode, koja ne sadrži veliku količinu minerala, kako bi se izbacio otpadni materijal iz tela. Terapija solju će na čudesan način podržati ovaj proces.


Psorijaza

Psorijaza je genetska bolest i obično se ne manifestuje dok osoba ne odraste. Ubrzan rast topičnog sloja kože formira crvene tačke, koje su obično pokrivene debelim slojem belih ljuspica. Ovo takođe može uzrokovati jak svrab. Potrebno je 28 dana da se sloj epiderma potpuno obnovi – to je vreme potrebno da ćelije iz dubine kože stignu do površinskog sloja. Za ljude koji pate od psorijaze, ovaj proces se događa u 4 dana. Činjenica da se smatra genetskom i naslednom bolešću ne daje mogućnost da se bolest potpuno izleči.


Hrkanje

Terapija solju može smanjiti hrkanje i podstaći bolje spavanje čišćenjem disajnih puteva u orofaringealnom regionu. Otok nosnih sluznica, orofarinka i mekog nepca uzrokuje nazalne obstrukcije i hrkanje što može biti ublaženo inhalacijom slanim aerosolom, što vodi proširenju disajnih puteva u nosu i šupljina u sinusima. Na ovaj način, haloterapija može pomoći da se poboljša drenaža sinusa i smanji hrkanje.


Infekcija uha

U ušnoj šupljini, otok eustahijeve tube uzrokuje infekciju uha, a to se može ublažiti aerosolnim slanim česticama koje proširuju vazdušne puteve, bolju drenažu iza bubne opne.


Ostala zdravstvena stanja na koja se može primeniti Haloterapija:

 • Dugotrajna akutna bolest gornjih disajnih puteva i sklonost ka istim
 • Hronična bolest disajnih puteva
 • Hronični faringitis
 • Hronični tonzilitis ili zapaljenje krajnika
 • Hronični maksilarni sinuzitis
 • Hronično zapaljenje trećeg krajnika
 • Zapaljenje pluća koje se vraća
 • Hronični i akutni otitis
 • Česte virusne infekcije
 • Polinosis ili alergijski rihinitis
 • Atopični dermatitis
 • Hronične obstruktivne bolesti pluća (HOBP)
 • Cistična firboza
Pozovite 060/ 55 000 44 za Vašu prirodnu terapiju solju


Farmakološki tretmani

Savremeni moćni razvoj farmakologije i industrijske proizvodnje lekova podstiče porast tretmana lekovima. Jednostavnost primene, dostupnost i brz efekat daju prioritet farmakoterapiji. Međutim, zajedno sa njihovim terapeutskim efektom, lekovi mogu da prouzrokuju  patološka stanja povezana sa neželjenim dejstvima lekova.

Mnoge alergijske reakcije i autoimuni procesi su uzrokovani lekovima. Osim toga, tretman lekovima ne obnavlja telesni odbrambeni mehanizam. Ova tačka posmatranja utiče na lekare da se vrate iskustvu prirodnih isceljujućih faktora i da nastave istraživanja kako bi otkrili prirodne metode lečenja.


Terapija solju bez lekova

Klinički dokazan komplementarni/alternativni tretman koji se pokazao uspešnim, a primenjen kod ljudi sa dijagnozom sinuzitisa, je suva slana aerosolna inhalacija, takođe poznata i kao Terapija solju izvedena u našoj veštačkoj Slanoj pećini.

Pozovite 060/ 55 000 44 za Vašu prirodnu terapiju solju


Istorija Terapije solju

Nekoliko značajnih godina u istoriji Terapije solju

 • Tretman speleoterapija je otkriven 1843.
 • Medicinski uređaj Halogenerator je napravljen 1989.
 • Klinika za speleoterapiju osnovana je u Torontu 2001.
 • Klinika Slana pećina osnovana je u Londonu 2008.


Hipertonični slani aerosolni inhalacioni tretman ili Terapija solju je klinički dokazan:

 • Čisti sluz iz disajnih puteva i na taj način otklanja opstrukciju disanja
 • Jača mukocelularni mehanizam za čišćenje kod astmatičara i zdravih ljudi
 • Balansira vlažnost površine disajnih puteva
 • Obezbeđuje antiinflamatorni i baktericidni efekat
 • Smanjuje bronhijalnu osetljivost
 • Poboljšava funkciju pluća
 • Pomaže da se očiste štetne čestice iz pluća

Terapija solju pomaže da se tretiraju svi glavni procesi u bronhijama: oticanje, zapaljenje, višak sluzi i bakterijska infekcija, jer je poznato da so ima antibakterijski efekat. Danas se so koristi čak i u bazenima za plivanje umesto hlora da bi se uništile bakterije. Terapija solju je veoma efikasna za uništavanje bakterija koje se nalaze u sluzi.

Kod većine pacijenata, nakon tretmana Terapijom solju, disajni putevi se normalizuju i simptomi nestaju.


Procenat efikasnosti tretmana Terapijom solju

Klinički izveštaj pokazuje da se stanje kod 85% pacijenata sa blagom ili umerenom astmom, 75% sa jakom bronhijalnom astmom, 98% sa hroničnim bronhitisom i cističnom fibrozom, poboljšava nakon Terapije solju. Pacijenti su bili kontrolisani 6 do 12 meseci nakon prvog tretmana Terapijom solju.

Nabrajamo neke od mnogobrojnih korisnih efekata, koji se postižu Terapijom solju:

 • Lakše disanje nakon samo nekoliko sesija
 • Ublažava kijanje, kašalj i kratak dah
 • Smanjuje dozu prepisanih lekova, ili čak potpuno zaustavlja uzimanje lekova
 • Bolje nošenje sa izazivačima koji uzrokuju respiratorne bolesti
 • Produžava vreme remisije
 • Produžava osećanje opšte revitalizovanosti
 • Opšte poboljšanje zdravlja i kvaliteta života

Terapija solju za decu sa respiratornim bolestima i ekcemom

Klinički je dokazano da su metode prirodnog lečenja mnogo efikasnije kod dece zato što ona reaguju intenzivnije od odraslih. Zapamtite da nema starosnog ograničenja za Terapiju solju. Za detaljnije informacije o tome kako Terapija solju pomaže deci kliknite ovde.

Pozovite 060/ 55 000 44 za Vašu prirodnu terapiju solju

Dođite u našu Slanu pećinu i otkrijte Vašu prirodnu alternativu. Tokom vaše prve posete možete pročitati svedočanstva ljudi koji su rešili svoje problem sa disanjem ovim tretmanom i takođe direktno razgovarati sa našim pacijentima i čuti iz prve ruke kako su im naši tretmani pomogli.

Tretman je neinvazivan i veliki broj ljudi ga smatra ugodnim i relaksirajućim.

 

[ Vrh stranice ]

 
Novo radno vreme Slane pećine

Radnim danima: 9:00-21:00 h
Subotom i Nedeljom: 9:00-17:00 h


Besplatno merenje kapaciteta pluca

Svaka čast, dragi vlasnici! Jako nam je lepo i već smo vas preporučili. Držimo vam pesnice za ovaj plemeniti posao.
Mama, Danka Carić

Terapija je super! Deluje... Svi ste divni i ljubazni... Ambijent je predivan... Dolazićemo uvek.
Tamara P.

Bile smo četiri puta. Opuštajuće je i primetile smo pomak na bolje, osećamo da smo raspoloženije, zadovoljnije, lakše dišemo, poboljšao nam se kvalitet kože.
Osoblje je vrlo ljubazno, nasmejano i predusretljivo...
Dve Milice

Slana pećina je fantastična. Već prva terapija pomaže. Lakše se spava, lakše diše. Prostor je relaksirajući, osoblje jako profesionalno i prijatno, kao i kompletan ambijent.
Svakako preporučujem i zdravima kao preventivu.
P.S. Koža je primetno čistija posle svakog tretmana.
Ivana

Prezadovoljni pećinom, efektom, osobljem!!!
Porodica Randjelović

Oduševljena sam dečijom sobom! Zamak, akvarijum, sve je predivno. A što je najbitnije, moje dete se već posle druge terapije ne budi noću zbog zapušenog nosa.
Marija P.

Prvog dana kad sam došao jedva sam mogao da dišem kroz nos i stalno je bio sluzav. Redovno sam dolazio na terapije i posle nekoliko dolazaka osetio sam manji pritisak u sinusima, noću sam bolje disao a i moje glavobolje su nestrale. Nastavljam terapiju…
Goran B.

Prodisala sam posle prvog dolaska, maramice su bile na pravom mestu, bravo…
Marija O.

Došla sam u Slanu Pećinu na nagovor prijateljice… Treći dan već nemam glavobolju… za divno čudo. Hvala vam!
Biljana O.

Iako mi zbog reakcije na terapiju neprestano curi nos (što je dobro), jedva čekam sledeću terapiju. Atmosfera je divna, osoblje stručno i ljubazno, mogu da se opustim i uživam čitavih sat vremena.
Kaca B.
Ključne reči
terapija solju beograd, lečenje solju, sinuzitis, astma, polenska groznica, kašalj, hpob, ekcem, bronhitis, haloterapija beograd, infekcije uha, slana pećina beograd, slana pećina deca, aerosol, halogenerator, inhalacija solju, respiratorni sistem, respiratorne infekcije, pluća, aleveole, alergija, disanje, curenje iz nosa, prehlada, pomoćno lekovito sredstvo, slana soba, slana soba haloterapija, slana soba deca, hrkanje, pušački kašalj, iskašljavanje
 

SLANA PEĆINA Gračanička 1, Beograd   SLANA PEĆINA © 2014 Sva prava zadržana
tel. 011/ 32 83 988, 011/ 32 83 989   mob. 060 55 000 44    e-mail: info@slanapecina.rs   web design > deoposla.com

eXTReMe Tracker